Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Χρόνια πολλά..
















Καλησπέρα,

Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη.

Η αλήθεια είναι ότι χαθήκαμε και ο λόγος δεν είναι άλλος από το μαγευτικό χωριό μας, το οποίο μας απομακρύνει από τους υπολογιστές (πράγμα που μας χαροποιεί).
Άλλο ένα Πάσχα λοιπόν έφτασε στο τέλος του και το καταλαβαίνεις περισσότερο όταν είσαι στο χωριό και το βλέπεις να αδειάζει από την μια μέρα στην άλλη, παρά όταν ετοιμάζεις βαλίτσες για να φύγεις. Θα τολμήσω να πω ότι φέτος το Πάσχα όσο όμορφα πέρασα άλλο τόσο μου φάνηκε το χωριό άδειο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν κατέβηκε κόσμος και σίγουρα οι οικονομικές δυσκολίες έχουν βάλει το χεράκι τους σε αυτό, βέβαια με αυτά που γράφω θα νομίζει κάποιος ότι το χωριό μας ήταν άδειο, αλλά δεν είναι έτσι , η φράση "δεν είχε κόσμο" έρχεται σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια που δεν χώραγες να κάτσεις στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας την βραδιά της Ανάστασης ή που δημιουργούνταν μια τεράστια ουρά κόσμου στην περιφορά του επιταφίου. Σίγουρα όλα τα παραπάνω βγάζουν ένα αρνητισμό αλλά μέσα από αυτά υπάρχει και η ελπίδα της νέας γενιάς αφού φέτος μου έκανε εντύπωση το πόσα πολλά παιδιά υπάρχουν στο χωριό μας, που σημαίνει ότι όλα τα παραπάνω είναι μια μπόρα που θα περάσει.

Τελειώνοντας να πούμε ένα μπράβο στα παιδιά της εκκλησίας για το έργο τους στο μνημείο πεσόντων του χωριού μας, το οποίο αναδείχθηκε καλύτερα έτσι, καθώς επίσης και για την ιδέα με τα φαναράκια που στείλαμε στον ουρανό το βράδυ της Ανάστασης φωτίζοντας τον και δημιουργώντας μια εκπληκτική εικόνα που έβλεπαν όλα τα κοντινά χωριά.

υ.γ. Κάτι καλό αρχίζει και παίρνει μπρος στο σχολείο του χωριού και σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. τα υπόλοιπα θα τα μάθετε σε ανακοίνωση που θα βγάλει ο σύλλογος
Απανταχού Αρμεναίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου