Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Παραλία Καλού Νερού: Η θάλασσα πήρε την άμμο










Εντονη διάβρωση στην παραλιακή ζώνη του Καλού Νερού προκάλεσε ο ισχυρός κυματισμός από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και χθες τα ξημερώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραλία στο κεντρικό τμήμα του χωριού εξαφανίστηκε... και έμειναν μόνο μεγάλα βράχια που σε τίποτα δεν θυμίζουν την αμμώδη παραλία που υπήρχε εκεί.


Οπως είναι φυσικό, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη διάβρωση που παρατηρείται και φόβος ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα η θάλασσα θα φτάσει μέχρι τον δρόμο. Γι' αυτό και οι φορείς της περιοχής ζητούν την άμεση υλοποίηση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας.
Να σημειώσουμε ότι προβλήματα διάβρωσης παρατηρήθηκαν και στην περιοχή της Κυπαρισσίας, τόσο βόρεια του λιμανιού προς την περιοχή του κάμπινγκ όσο και νότια προς τη Γιαννίτσαινα, όπου εμφανώς η στεριά έχει φαγωθεί από τα κύματα.
Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή του Καλού Νερού ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φιλντίσης, αρμόδιος για την συγκεκριμένη περιοχή, επισήμανε:
“Για άλλη μια φορά είμαστε μπροστά στο φαινόμενο διάβρωσης της παραλίας του Καλού Νερού, μιας παραλίας που κάθε χρόνο δέχεται τους κυματισμούς της θάλασσας σε πολύ έντονο βαθμό με αποτέλεσμα να παρασύρεται η άμμος και να μένουν τα βράχια. Η παραλία μας αυτή την στιγμή έχει γίνει κρανίου τόπος. Θέλω να καλέσω την Πολιτεία να αδειοδοτήσει άμεσα το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας, δεν γίνεται να μένουμε θεατές σε αυτό το φαινόμενο. Σε λίγο καιρό εδώ δεν θα μπορεί να πλησιάσει ούτε άνθρωπος - αλλά και ούτε η χελώνα καρέτα καρέτα θα μπορεί να φωλιάζει στην παραλία μας, που είναι ο πλούτος μας. Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη ο κυματισμός ήταν πολύ έντονος, η παραλία έχει κατέβει περίπου ένα μέτρο και η θάλασσα φτάνει στα ριζά του δρόμου. Τα επιχώματα που είχαμε ρίξει για να κρατήσουμε τον δρόμο η θάλασσα τα έχει συμπαρασύρει και από εδώ και πέρα τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγάλα, με κίνδυνο να κοπεί ο δρόμος της παραλίας”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλίου σημείωσε:
Είμαστε πάλι εδώ για να δείξουμε τη σοβαρή ανάγκη αντιδιαβρωτικής προστασίας. Ολοι βλέπουμε -και όχι πρώτη φορά- ότι με την έντονη θαλασσοταραχή έχουμε αυτά τα έντονα φαινόμενα. Η παραλία είναι πλέον σε μαύρο χάλι, η άμμος έχει εξαφανιστεί και μόνο βράχια υπάρχουν. Πλέον δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα στη θάλασσά μας, γι' αυτό φωνάζουμε όλοι ότι είναι αναγκαία η αντιδιαβρωτική προστασία στο χωριό μας. Οχι μόνο για να μπορούμε να πάμε στην θάλασσα, αλλά γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε οι επαγγελματίες. Τα προβλήματα που ανοίγονται μπροστά είναι πολύ μεγάλα”.

πηγή : www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου