Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Και του χρόνου..!












Ο Αύγουστος φτάνει στη μέση του, η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου ξεκινά από απόψε το βράδυ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας..Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στην περιοχή μας, εδώ στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας..
Οι μικροί Αρμενιοί που γεμίζουν κόσμο όλων των ηλικιών κάθε καλοκαίρι..
Οι μικροί Αρμενιοί που ξέρουν να ξεφαντώνουν..
Οι μικροί Αρμενιοί που όταν γιορτάζουν, παρά τις δυσκολίες των καιρών, μετατρέπονται σε σημείο αναφοράς για την περιοχή..

Όλα αυτά επαληθεύτηκαν για ακόμα μια χρονιά τις προηγούμενες ημέρες, είτε σε όσα έγιναν όπως κάθε χρόνο στο χωριό, είτε σε όσα πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά φέτος.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή..Με μια απλή εξερεύνηση του τοπικού τύπου και των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων της περιοχής, ένα πρωτότυπο για τα δρώμενα του χωριού συμβάν θα ακουγόταν δυνατά στον αέρα..Ένα πρωτάθλημα μπάσκετ για τα παιδιά της περιοχής λοιπόν, που διήρκησε περισσότερες από 3 ώρες μετατρέποντας το παλιό Δημοτικό Σχολείο Αρμενιών σε πόλο έλξης για τους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο..Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα κύλισαν όμορφα και μια ξεχωριστή νότα έδωσε το δικό της χρώμα στο απόγευμα της Παρασκευής.

Και ύστερα...ήρθε το Σάββατο!
Όλα κυλούσαν υπό έλεγχο,οι πάντες προετοιμάζονταν για τη "Γιορτή" και κάπου εκεί ..ο ουρανός σκοτείνιασε! Στο τηλέφωνο ενημέρωναν πως η βροχή έρχεται από Κυπαρισσία,οι πρώτες ψιχάλες μας άγχωσαν για τα καλά,αλλά ο καιρός μπλόφαρε και το μόνο που κατάφερε ήταν να στηθεί το γλέντι που θα ακολουθούσε με σκιά και δροσιά!

Τίποτα δε θα άλλαζε..Και δεν άλλαξε..Σε μια τόσο δύσκολη χρονιά για όλους μας και ειδικά για το χωριό μας των τόσων απροσδόκητων απωλειών, ο κόσμος βγήκε στη Γιορτή,διασκέδασε, χαμογέλασε.. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους διοργανωτές!

Αν όλοι εμείς που "τρέξαμε" την εκδήλωση, κοιτούσαμε την ψυχρή αριθμητική προσέλευσης κόσμου και εσόδων, θα έπρεπε να αισθανόμαστε εξαιρετικά επιτυχημένοι.
Όμως στο τέλος της βραδιάς δε μένουν οι αριθμοί..Μένει η εικόνα ενός γεμάτου χωριού, η εικόνα των νικητών της Παρασκευής με τα βραβεία τους στο χέρι, η εικόνα των ανθρώπων του χωριού, κάθε ηλικίας, που ο καθένας είχε φαίνεται τους δικούς του λόγους να χαμογελά..

Η πρώτη πρόκληση για μας ως νέοι στα πράγματα ήταν επιτυχημένη με εμφατικό σε πολλούς τομείς τρόπο.
Η όποια ατέλεια θα είναι η αφορμή μελλοντικών διορθώσεων, μιας και όσο περνά ο καιρός μαθαίνουμε με τους παλαιότερους δίπλα μας..
Οι επόμενες κινήσεις μας θα γίνουν σε λίγες μέρες γνωστές, με την ελπίδα να ενθουσιάσουν και να βρουν συμμάχους όλους εσάς, στο βαθμό που οι ίδιοι είμαστε ενθουσιασμένοι για όσα έρχονται..

Να είστε όλοι καλά..!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου